Tratamente naturiste eficiente pentru parazitii intestinali

Infectia cu paraziti intestinali de foarte multe ori poate fi asimptomatica, mai exact nu prezinti nici un simptom al unei infectii cu paraziti sau viermi intestinali. In aceste cazuri infectia poate fi depistata doar facand analizele specifice.

Cand exista si simptome de regula acestea pot fi:

  • pierdere in greutate
  • durere abdominala
  • stare constanta de oboseala
  • mancarimi in zona anusului (in special la infectia cu oxiuri)
  • lipsa poftei de mancare
  • urticarie, eruptii ale pielii

Nu este necesar ca toate aceste sa fie prezente in acelasi timp pentru a determina daca esti sau nu infestat cu viermi intestinali. Daca ai chiar si cea mai mica banuiala de o infectie, cel mai indicat este sa iti faci un set de analize coproparazitologice. Acest tip de analize pot determina daca exista sau nu o infectie cu paraziti intestinali. Pentru un rezultat mai precis aceste analize ar trebui repetate la intervale de cateva zile.

In momentul in care stii clar ca esti infectat, exista mai multe variante de tratament la care se poate apela.

In primul rand exista tratamentul medicamentos care desi este foarte eficient in combaterea infectiilor si inlaturarea parazitiilor din organism, sunt foarte agresive ca sa zic asa asupra organismului. Pot aparea stari de greata puternice, dureri abdominale, diaree. Copii in special suporta mai greu tratamentul medicamentos impotriva viermiilor intestinali.

O alternativa mai “buna” din punctul de vedere asupra efectelor pe care le are asupra organismului ar fi tratamentul naturist. Unul dintre cele mai eficiente solutii de tratament naturist pentru viermi intestinali este cel pe baza de seminte de dovleac si miere.

Acest tratament presupune prepararea unui amestec din 60-200 de grame de samburi de seminte de dovleac pisati, cu pielita verde luata jos (cantitatea de samburi este in functie de greutatea corporala), si o cantitate egala de miere.

Aceasta pasta se consuma dimineata pe stomacul gol, incet, cate o lingurita odata si se mesteca mult. Dupa aceea se bea un pahar de lapte in care in prealabil a fost fiarta o capatana de usturoi.

Exista mai multe tratamente pe baza de plante insa cam toate contin in compozitia lor samburii semintelor de dovleac.

O alta metoda de tratare a infectiei cu viermi intestinali care in urma unor studii s-a dovedit ca este relativ eficienta este clisma cu bicarbonat de sodiu.

Pe scurt, aceasta metoda presupune prepararea unui amestec 20-30 de grame de bicarbonat de sodiu si 800 ml de apa care se incalzeste la 38-42 de grade si se introduce in instestinul gros prin rect si tine in intestin pentru 30 de minute.

Pentru ca actiunea acestei solutii sa fie mai eficienta in prealabil se face o clisma cu 2L de apa incalzita la 20-22 de grade.

Dupa eliminarea solutiei de bicarbonat se mai face inca o clisma cu 2 litri de apa, la fel incalzita la 22 de grade.

Rezultatele acestui tratament pe baza de clisma cu bicarbonat au fost de cele mai multe ori bune, tratamentul ajutand la indepartarea parazitiilor intestinali din organism.